Criza datoriilor din zona euro s-a atenuat in ultimele saptamani, insa este necesara aplicarea de masuri in continuare pentru a convinge pietele ca mecanismul european de combatere a acesteia este eficient.

Athanasios Orphanides, membru in conducerea Bancii Centrale Europene (BCE), a afirmat ca Franta, Belgia, Italia si Spania au inregistrat o imbunatatire substantiala in ceea ce priveste riscurile.

Orphanides considera ca planul de intarire a disciplinei bugetare in zona euro, denumit pactul fiscal, a fost un pas important in construirea unui mecanism de combatere a crizelor viitoare, scrie incont.ro.

La finalul acestei saptamani, 25 de state ale Uniunii Europene, printre care si Romania, au semnat pactul fiscal european, care prevede in principal reglementari fiscale pentru echilibrarea bugetelor si coordonarea politicii economice la nivel european.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.