Directorul general al grupului petrolier britanic BP, Tony Hayward, criticat pentru gestionarea dezastrului ecologic din Golful Mexic, isi va anunta demisia pana in luna octombrie pentru a ajuta grupul sa-si "spele" imaginea.

Hayward va parasi BP inainte de inceputul lunii octombrie, daca scurgerile de petrol care stau la baza mareei negre din Golful Mexic sunt oprite definitiv, au declarat surse apropiate situatiei, transmite MEDIAFX, citand AFP.

Demisia directorului general ar putea coincide cu anuntarea unei noi strategii a grupului, "Viitorul BP", prin care se vizeaza imbunatatirea imaginii producatorului de petrol, mentioneaza publicatia. Cel mai probabil succesor al lui Hayward este Robert Dudley, care a preluat deja gestiunea dezastrului din Golf, anunta The Times.


Un purtator de cuvant al BP a declarat pentru AFP ca Hayward "ramane la postul sau si se bucura de sprijinul conducerii si al consiliului de administratie".

Platforma Deepwater Horizon, exploatata de BP, a explodat la sfarsitul lunii aprilie provocand moartea a 11 persoane. Incendiul nu a putut fi stins, iar platforma s-a scufundat producand cele mai mari scurgeri petroliere marine din istoria SUA.

Cititi pe acelasi subiect: Dezastrul ecologic din Golful Mexic ia proportii

SUA: BP trebuie sa deschida un cont independent pentru despagubiri

BP a reusit sa stopeze scurgerea de titei in Golful Mexic


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.