Rusia va contribui la nivel "tehnic" la sustinerea existentei monedei unice europene, in special prin intermediul Fondului Monetar International (FMI), a declarat consilierul presedintelui rus, Arkadi Dvorkovici.

"Euro traverseaza o perioada dificila. Totusi, apreciez ca va supravietui si ca Europa, ajutata de alte tari importante, in special Rusia, va depasi problemele existente", a declarat responsabilul rus.

El a mentionat in acest context ca Fondul european de sustinere, a carui infiintare a fost anuntata recent, urmeaza sa fie finantat, printre altele, si de Fondul Monetar International. "Astfel, chiar din punct de vedere tehnic, vom contribui la rezolvarea problemelor Europei", a adaugat consilierul presedintelui rus, citat de NewsIn.

Moneda europeana traverseaza in prezent o criza, pe fondul temerilor ca situatia din Grecia se va propaga si in alte tari din Zona euro ce au deficit bugetar mare si crestere economica mica, precum Spania si Portugalia. [Euro, scadere "umilitoare" in fata dolarului. Cum ne afecteaza?] In aceste conditii, statele membre studiaza o serie de solutii. [Topul statelor UE "ingropate" in masuri de austeritate]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.