Guvernul elen a ajuns la un acord cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International asupra unui pachet de masuri de austeritate, care va presupune "mari sacrificii" si in schimbul caruia Grecia va primi un ajutor de zeci de miliarde de euro.

Anuntul a fost facut de premierul elen in timpul unei sedinte de guvern transmise la televiziune. Georgios Papandreou nu a anuntat suma exacta a imprumutului, dar Grecia devine astfel prima tara din zona euro, din care fac parte 16 tari UE, care are nevoie de un astfel de plan de salvare, informeaza NewsIn.

O reuniune a ministrilor de finante din zona euro, programata sa aiba loc la Bruxelles, la ora 17.00, ora Romaniei, urmeaza sa aprobe acest ajutor, estimat la 45 de miliarde de euro numai pentru anul acesta si pana la 120 de miliarde de euro pe o perioada de trei ani, scrie Wall-Street.ro.

Cum poate lovi criza din Grecia Romania?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.