Cancelarul german Angela Merkel a reiterat opozitia tarii sale fata de sustinerea Greciei, apreciind ca a face un astfel de gest catre Atena nu este raspunsul bun, ci trebuie "atacata problema de la radacina".

"O manifestatie de solidaritate rapida nu poate fi raspunsul bun", potrivit cancelarului conservator, care a vorbit in fata deputatilor germani. In schimb trebuie "atacata problema de la radacina", astfel incat Grecia sa puna ordine in finantele sale, a adaugat ea.

Nu trebuie acordat "un ajutor prematur, ci facuta ordine in tot, altfel va fi fatal", a spus Merkel, citata de NewsIn.

Germania este foarte reticenta in a oferi sustinere financiara Atenei. Ministrii din finante din Zona euro au decis, totusi, luni seara, marile linii ale unui eventual plan pentru ajutatea Greciei, in cazul in care va avea nevoie, potrivit Wall-Street.ro.

Dar Berlinul a repetat ca Grecia nu a cerut ajutor si ca masurile de ajutor luate in calcul, care nu sunt, in niciun caz, "o decizie politica", nu ar trebui puse in aplicare.

Si ca de obicei, printre economistii care emit pareri cu privire la situatia in care se afla in prezent moneda unica, UE si Grecia, se gasesc si optimisti, insa si pesimisti. Printre cei din urma se afla si profesorul universitar la Harvard, Martin Feldstein, cel care in urma cu doua decenii a declarat ca euro se va dovedi a fi o "slabiciune economica". Acesta a afirmat recent ca planul de austeritate al Greciei va esua, iar tara ar putea fi nevoita sa paraseasca zona euro pentru a se ocupa de criza fiscala, informeaza Money.ro citand Bloomberg.

"Ideea conform careia Grecia ar putea ajunge de la un deficit de 12% acum la unul de 3% peste doi ani este una fantezista in acest moment", a spus Feldstein, care este si sfatuitorul "secret" al presedintilor americani, de la Ronald Reagan pana astazi. "Alternativele sunt fie intrarea intr-un default, parasirea sau ambele", a adaugat acesta.

Citeste si:
Dorian Popa a cheltuit 4 milioane de euro în ultimii cinci ani:...
Dorian Popa a cheltuit 4...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.