Moneda europeana s-a depreciat in februarie pentru a treia luna consecutiv in fata dolarului, cea mai indelungata perioada de declin din noiembrie 2008, in conditiile in care situatia din Grecia are un impact negativ asupra intregii zone euro, transmite Bloomberg, citat de wall-stree.ro.
"Criza a avut un real impact macroeconomic in Europa", a spus analistul Bank of America Merrill Lynch, John Shin, care se asteapta ca euro sa piarda in continuare teren in fata monedei americane, pana la un nivel de 1,28 dolari/euro la sfarsitul acestui an, scrie NewsIn.

Euro a pierdut in aceasta luna 1,7% in fata dolarului si 3,2% in fata yenului.

Totusi, in aceasta saptamana, euro a afisat prima apreciere fata de dolar, de 0,13%, dupa sase saptamani de declin, dupa relatarile legate de o eventuala intentie a Germaniei de a cumpara obligatiuni ale Greciei prin intermediul bancii KfW, detinuta de stat.

Analistii consultanti de Bloomberg se asteapta ca Banca Centrala Europeana sa mentina dobanda cheie la 1% dupa sedinta de politica monetara de saptamana viitoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.