Rusii intentioneaza sa isi reformeze legislatia falimentului pentru a ajuta companiile afectate de criza sa treaca peste restructurarea financiara fara a intra in lichidare, a afirmat un consilier al presedintelui rus Dmitri Medvedev pentru cotidianul Financial Times.
Consilierul economic Arkady Dvorkovici a declarat ca mai putin de 10 din 100 de companii rusesti care trec prin procedura de faliment supravietuiesc, relateaza Wall-Street.

Dvorkovici a adaugat ca guvernul va prezenta noua legislatie privind aplicarea procedurii de faliment in fata parlamentului rus, aceasta urmand a deveni lege pana la sfarsitul anului.

"In viitor, scopul nostru va fi crearea unei proceduri eficiente de reabilitare, care aproape ca nu sunt folosite in acest moment", a precizat oficialul rus, conform Financial Times.

Consilierul economic raspundea temerilor legate de numarul foarte mare de companii rusesti, ce trebuie sa plateasca datorii de peste 130 miliarde dolari in anul 2010, catre bancile rusesti sau straine.

Medvedev si primul ministrul Vladimir Putin au precizat ca au drept principal obiectiv evitarea inchiderii companiilor si a cresterii numarului de someri, scrie FT.

Numarul somerilor din Rusia a ajuns la 6,5 milioane, a spus ministrul adjunct al sanatatii, Maxim Topilin, ceea ce inseamna ca circa 200.000 de persoane si-au pierdut locurile de munca luna trecuta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.