Presedintele Barack Obama a recunoscut ca trebuie timp pentru ca Statele Unite sa iasa din criza, insa a pledat pentru incredere in forta fundamentala a economiei americane, nu numai pe langa compatriotii sai, ci si pe langa partenerii internationali, relateaza AFP

"In ceea ce priveste increderea in economia americana sau in dolar, trebuie sa spun ca dolarul este extraordinar de puternic in acest moment", a declarat Obama, in a doua conferinta de presa a mandatului sau.

"Si motivul pentru care dolarul este puternic in acest moment este pentru ca investitorii considera ca Statele Unite au cea mai puternica economie din lume, cu cel mai stabil sistem politic din lume", a spus Obama, intrebat daca SUA isi pierd capitalul de incredere, europenii rezistand apelurilor americanilor pentru mai multe masuri de relansare.

Conferinta de presa a fost de fapt un exercitiu de 56 de minute in care el le-a spus americanilor ca tara va depasi cea mai grava recesiune din anii '30 incoace, a vorbit despre strategia guvernului "pentru atacarea crizei pe toate fronturile" si despre un ambitios program de reforme, oferind cea mai buna sansa de reusita. Insa toate cer timp.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.