Presedintele american Barack Obama a declarat ca summitul G20 ar trebui sa permita o actiune concertata pentru relansarea economiei mondiale, dar si coordonarea internationala pentru reformarea sistemului financiar.

In pofida declaratiilor aparent contradictorii de o parte si de cealalta a Atlanticului, Obama s-a declarat "optimist" in ceea ce priveste succesul acestui summit crucial pentru economia mondiala. El este de parere ca liderii tarilor industrializate si economiilor emergente vor incerca sa coopereze strans pentru a face fata crizei, la aceasta reuniune din 2 aprilie, de la Londra.

"Avem doua obiective la G20. Primul este sa facem in asa fel incat sa existe o actiune concertata in intreaga lume pentru relansarea economiei. Al doilea obiectiv este sa facem progrese in ceea ce priveste un program de reforma a sistemului financiar", a declarat Obama, inainte ca secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner, sa participe la o reuniune a ministrilor de externe din tarile membre G20.

Distantandu-se de pozitia administratiei fostului presedinte George W. Bush, care a gazduit un summit precedent in noiembrie, la Washington, Obama a spus ca vrea o reforma a sistemului fiscal mondial.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.