Investitorul american Bernard Madoff se va prezenta astazi in fata instantei la New York, urmand sa pledeze vinovat in legatura cu acuzatiile de frauda, insa gasirea miliardelor de dolari pierdute se anunta un proces dificil

La trei luni dupa arestarea sa in urma unei fraude de aproximativ 50 miliarde de dolari, Madoff a anuntat ca va pleda vinovat la toate cele 11 capete de acuzare, in timpul primei afisarii in justitie.

Procurorul Marc Litt a exclus orice posibilitate de a ajunge la o intelegere, adaugand ca va cere 150 de ani de inchisoare pentru Madoff. Judecatorul Denny Chin va trebui sa decida daca Madoff, in varsta de 70 de ani, va ramane in arest la domiciliu, in apartamentul sau din Manhattan, sau daca va fi incarcerat pana la pronuntarea sentintei.

Deoarece a ales sa pledeze vinovat, Madoff va evita un proces in fata unui juriu. Judecatorul a autorizat ca victemele fraudei sa depuna marturie incepand de azi, 12 martie, dar va impune conditii foarte stricte.

Pana in prezent, 25 de victime au cerut tribunalului sa depuna marturie, dar numarul acestora ar putea creste. Acuzarea spune ca, in decursul a peste de 20 de ani, prin fondul lui Madoff au trecut 177 miliarde de dolari, estimare pe care avocatul lui Madoff a catalogat-o drept mult exagerata si mincinoasa.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.