Comisia Europeana a anuntat ca va spori ajutorul financiar de urgenta pentru Romania daca autoritatile romane se angajeaza la un program de reforme care include si inasprirea politicii fiscale, relateaza Reuters.

Comisia Europeana a inceput deja sa lucreze impreuna cu expertii Fondului Monetar International si cu autoritatile romane la un acord pe modelul celor semnate de Ungaria si Letonia, a declarat, pentru NewsIn, Amelia Torres, purtatoarea de cuvant a comisarului pentru afaceri economice Joaquin Almunia.

"Asistenta financiara este conditionata de un angajament puternic al autoritatilor romane ca vor implementa un program de politici de sustinere", au precizat CE si presedintia ceha a UE, intr-un comunicat comun.

"Exista in mod clar o necesitate de a mobiliza toti factorii si instrumentele de politici in scopul de a continua sa fie asigurata stabilitatea macroeconomica si financiara, precum si consolidarea si sustenabilitatea fiscala", se mai spune in comunicat.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.