Fondul Monetar International (FMI) ar putea afisa un profit de aproape 650 milioane dolari anul viitor, in mare parte datorita imprumuturilor de urgenta solicitate de statele din Europa de Est pentru combaterea crizei financiare, spun fosti oficiali ai FMI.

Noile finantari vor aduce 1 miliard de dolari Fondului, pentru care acum doi ani analistii estimau pierderi de 360 milioane dolari pentru 2010, scrie NewsIn.

Folosind calculele dintr-un raport pe 2007 initiat de presedintele JPMorgan Chase International, Andrew Crockett, dobanzile si comisioanele de la imprumuturile noi de cel putin 55 miliarde dolari ar putea umple din nou cuferele FMI, epuizate dupa criza financiara asiatica.

FMI are acum ocazia sa-si sporeasca influenta si banii, in conditiile in care tarile afectate de recesiune se indreapta catre creditorul de ultima instanta al lumii.

"Daca FMI ar fi o companie listata la bursa, as incepe sa cumpar", a declarat Claudio Loser, fostul director al departamentului FMI pentru emisfera vestica. "Este cea mai importanta institutie anticiclica si va inregistra o crestere masiva a profiturilor", a mai spus el.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.