Comisia Europeana a anuntat miercuri ca este "improbabila" o revizuire a criteriilor de aderare la zona euro, o astfel de hotarare putand afecta stabilitatea regiunii, informeaza NewsIn.

Chiar daca in cadrul summitului european din weekend s-au purtat discutii legate de o eventuala integrare accelerata in zona euro a tarilor din Europa Centrala, "concluzia a fost clara: propunerea de revizuire a criteriilor de aderare a fost respinsa", a declarat miercuri presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

"Aceasta a fost opinia majoritara, si, din moment ce este necesara o unanimitate pentru a schimba regulile, o modificare a acestora este putin probabila si putin previzibila", a adaugat acesta.

Oficialul a subliniat ca nu este in interesul niciunui stat din Uniune, din interiorul sau din exteriorul zonei euro, sa aiba dubii legate de stabilitatea si de credibilitatea zonei euro, pentru ca, daca exista dubii, "vom fi afectati cu totii".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.