Criza financiara afecteaza atat transportul intern cat si pe cel international de marfa, companiile din domeniu asteptandu-se la o scadere a activitatii cu circa 60%, pana la sfarsitul anului, a declarat presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport, Augustin Hagiu.

Potrivit acestuia, numarul curselor este din ce in ce mai redus, lucru care se poate observa si urmarind traficul mult mai relaxat decat in aceeasi perioada a anului trecut. "Din putinele camioane pe care le intalnim pe sosele, majoritatea apartin companiilor din strainatate, care inca mai rezista impactului crizei", a precizat Hagiu, citat de NewsIn.

Presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT) a explicat ca s-a ajuns in aceasta situatie din cauza problemelor cu care se confrunta economia, in special industria si serviciile, solutia salvatoare a anului 2009 fiind revigorarea agriculturii prin facilitarea accesarii fondurilor europene si a acordarii subventiilor de la stat.

Cu atat mai ingrijorator este faptul ca numarul marfurilor publicate la cele mai importante burse este, in prezent, in jur de o mie, pe cand anul trecut in aceeasi perioada, depasea zece mii.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.