Bancile grecesti mici vor trebui sa ia in considerare o strategie viitoare care sa includa fuziunea cu mari jucatori de pe piata, pentru a depasi criza globala, a declarat guvernatorul bancii centrale a Greciei, George Provopoulos, relateaza Reuters.

Grecia s-a confruntat cu o comprimare a economiei, dupa ani intregi de crestere sustinuta, iar banca centrala estimeaza ca produsul intern brut (PIB) va creste cu 0,5% anul acesta, peste nivelul de avans cu 0,2% anticipat de Comisia Europeana (CE).

"Situatia va fi dificila pentru bancile mici, chiar dupa ce criza va fi luat sfarsit", a spus Provopoulos, in cadrul unui interviu acordat ziarului Real News, citat de NewsIn.

"Bancile mici vor trebui sa se pregateasca din punct de vedere strategic pentru viitor, intr-un mediu care va deveni din ce in ce mai competitiv si cu mai multe dificultati, un mediu unde vor exista presiuni continue si intense pentru unificarea fortelor", a adaugat seful bancii centrale a Greciei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.