Guvernul Statelor Unite a facut noi eforturi pentru a salva Citigroup, cazand de acord a treia oara ca va diminua participatia existenta a actionarilor din cadrul companiei cu 74%, anunt ce a depreciat cu 48% titlurile grupului bancar, potrivit Bloomberg.

Departamentul Trezoreriei a acceptat sa transforme actiuni preferentiale de 25 miliarde dolari in actiuni ordinare, atata timp cat actionarii privati sunt de acord cu aceleasi conditii, potrivit unui comunicat guvernamental de vineri, relateaza NewsIn.

Statele Unite nu intentioneaza sa injecteze imediat fonduri suplimentare, dupa ce anul trecut au alocat companiei cu sediul la New York 45 miliarde dolari.

"Este pur si simplu incredibil", a spus David Rovelli, directorul administrativ al companiei new-yorkeze Canaccord Adams, in cadrul unui interviu transmis de postul de televiziune Bloomberg.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.