Proprietarii locuintelor aflate in imediata apropriere de metrou mizeaza pe cererea pentru acest tip de apartamente si solicita preturi cu pana la 5.500 euro mai mari fata de cele ale locuintelor similare din zona, situate la o distanta mai mare de transportul subteran.

Analiza a fost realizata de imobiliare.ro, pe 144 de apartamente cu doua camere scoase la vanzare in zonele Dristor, Gorjului si Titan, unde suprafata medie a unitatilor analizate este foarte apropiata, situandu-se intre 50 si 55 metri patrati.

"Accesul facil la mijloacele de transport este unul din cele mai importante criterii pentru un potential beneficiar care cauta sa achizitioneze o locuinta, 71% dintre vizitatorii portalului acordandu-i calificativul important sau foarte important, conform unui studiu efectuat de noi recent", a declarat, intr-un comunicat Adrian Erimescu, director general imobiliare.ro.

  • Metroul face diferenta

La fel ca in capitalele occidentale unde anuntul construirii unei linii moderne de transport in comun creste preturile apartamentelor din zona, si in Bucuresti proximitatea fata de metrou face diferenta.

Astfel, analiza imobiliare.ro arata ca dupa trei ani de criza, un apartament cu doua camere situat in imediata apropiere a unei statii de metrou poate fi cu peste 5.000 de euro mai scump decat o locuinta similara din acelasi cartier aflata la o distanta mai mare de 500 de metri.

Cea mai mare diferenta de pret se inregistreaza in zona Gorjului, unde un apartament cu doua camere care se afla in imediata apropiere a statiei de metrou are un pret mediu de 57.500 euro, cu 5.500 de euro (+11%) decat pretul mediu practicat pentru apartamentele similare aflate la o distanta mai mare de 500 de metri de metrou.

Aproape 5.000 de euro in plus, adica 58.250 euro fata de 53.500 euro, trebuie sa plateasca si cei care doresc sa isi achizitioneze o astfel de locuinta in Titan. Diferenta este ceva mai redusa in Dristor, unde pretul cerut pentru un apartament cu doua camere aflat in apropierea statiei de metrou este de 63.000 de euro, fata de 61.000 de euro pentru o proprietate similara din zona aflata la o distanta mai mare.

Citeste si:
Vrei să achiziționezi o locuință? Iată cum te asiguri că plătești...
Vrei să achiziționezi o...

Discrepanta se mentine si in cazul apartamentelor cu trei camere. In acest caz, diferentele de pret in cele trei zone analizate sunt cuprinse intre 2.500 de euro, in Dristor si 7.000 de euro in Gorjului.

Lansat in ianuarie 2000, imobiliare.ro are peste 21.000 de vizitatori unici pe zi si cuprinde una dintre cele mai mari baze de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel national.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.