In ciuda scaderilor preturilor la apartamentele din Romania cu 5-15%, si puterea de cumparare a romanilor s-a diminuat, astfel incat, si in situatia unei piete imobiliare accesibile, interesul este scazut.

Romanii au nevoie de 222 de luni (18,5 ani) pentru a cumpara un apartament de 60 mp, presupunand ca si-ar putea pune deoparte tot salariul mediu lunar, scrie Gandul.

Analistii imobiliari sunt de parere ca tot mai putini romani vor putea economisi pentru a-si cumpara o locuinta, iar bancile vor da tot mai greu credite pentru cumpararea de apartamente. Majorarea TVA, incepand din luna iulie, va avea ca efect o reducere a puterii de cumparare, iar ca urmare preturile cerute pentru apartamente vor continua sa se reduca pe termen mediu si lung, spun analistii.

Mai pesimisti ca romanii, sunt bulgarii. Pentru a achizitiona acelasi apartament, bulgarii ar avea nevoie, in medie, de 285 de luni (23,7 ani), in timp ce vecinii ungurii, de aproape doua ori mai putin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.