Miezul de iulie nu parea a fi cel mai potrivit pentru un nou targ imobiliar, mai ales intr-un context economic care nu prea imbie potentialii cumparatori sa mai caute case. Dar Project Expo reuneste unii dintre cei mai importanti dezvoltatori de pe piata intr-o editie speciala “low cost”.

„In conditiile in care piata imobiliara se afla deja intr-un impas datorita incertitudinii economice, marirea TVA-ului la 24% nu face decat sa adanceasca acest blocaj. Cei mai afectati vor fi dezvoltatorii de locuinte de lux, cu preturi care depasesc 100.000 de euro, si care astfel vor fi nevoiti sa aleaga intre a mari preturile, ceea ce inseamna un blocaj al vanzarilor sau sa ramana la aceleasi oferte, cu o scadere semnificativa a profitului. Indirect vor avea de suferit insa si vanzatorii de apartamente si case al caror TVA ramane neschimbat. Bugetul potentialilor cumparatori este mai redus datorita maririi acestei taxe. Astfel incat, acestia sunt mult mai precauti atunci cand vine vorba de achizitii majore", a declarat Sorin Sararu, unul din reprezentantii Project Expo.

Iata o selectie a ofertelor cu care dezvoltatorii vin la Palatul Copiilor, la Targul Imobiliar Project Expo: „Low Cost”, in perioada 16-18 iulie 2010:

  • Garsoniera la 25.000 de euro langa statia de metrou IMGB.

Locuinta de 30 de metri patrati este situata intr-o vila complet finisata si are loc de parcare propriu. Premier Service, agentia imobiliara a zonei de sud, vine la targ cu cateva sute de oferte printre care si aceasta. Tot ei recomanda un apartament cu 2 camere, la cheie, complet finisat, in Popesti Leordeni. Cei 55 de metri patrati, precum si locul de parcare aferent locuintei, au un pret de 47.000 de euro. Reducerile ajung pana la 12.000 de euro. In plus, pentru contractele incheiate pe perioada targului, Premier ofera cadou o asigurare pentru locuinte la Alianz Tiriac, iar pentru locuintele achizitionate prin agentia mai sus mentionata, cumparatorii primesc si un proiect de arhitectura si design gratuit de la consultantii Mobexpert, dar si reduceri de 20% pentru mobilier.
Citeste si:
Wizz Air, în top 10 cele mai sigure companii aeriene low-cost...
Wizz Air, în top 10 cele mai...

  • Apartament cu doua camere si gradina proprie costa de la 49.875 de euro

Dezvoltatorul South Pacific vine la PROJECT EXPO: „Low Cost” cu un sistem inovativ de constructii. Avalon Residence va avea in componenta doar “ozon homes”, un proiect la care dezvoltatorul lucreaza de mai bine de doi ani. Un apartament cu doua camere si gradina proprie costa de la 49.875 de euro, iar unul cu terasa are un pret de 47.775 de euro.

  • Atlantic Residence: vila la 660 euro/mp

Una dintre ofertele care cu siguranta se inscrie in categoria “low cost” este cea a dezvoltatorilor Atlantic Residence, complex amplasat pe soseaua Alexandriei, unde costurile sunt de 660 de euro pe metru patrat pentru o vila si 715 euro pe metru patrat in cazul unui apartament. Si in Militari Residence preturile sunt “racoritoare”, fiind cuprinse intre 750 si 1.000 de euro pe metru patrat util.
Citeste si:
Scade numărul tranzacțiilor imobiliare, scad și prețurile locuințelor
Scade numărul tranzacțiilor...

Expozantii acestui eveniment sunt Energi-Co Holding; Ancodom, Visual House, New House Imobiliare, Cordia, Credit Zone, Rodimar, Avantgarde, Impact, Militari Residence, Media Bloc, Apulum ’94, Depozitul de Usi, Conimpex, Belvedere Imobiliare, Premier Service, Mobexpert, Alianz Tiriac, Imopedia, Re-Plat, Divers Credit, Centauri, South Pacific, Vitan Residence, Alfarom, Atlantic, Salaj Rezidential, Construct Trust etc. Mai multe detalii gasiti pe site-ul targului imobiliar: www.ProjectExpo.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.