Gradul de acoperire a asigurarii obligatorii a locuintelor va fi de circa 30-40% in primul an de dupa intrarea in vigoare a legii 260/2008, a declarat directorul general in cadrul Directiei Generale de Reglementari si Autorizari Asigurari Obligatorii, Marius Bulugea.
El a adaugat ca in Romania exista aproximativ 8,4 milioane de locuinte, iar din acest total, circa 60-70% sunt de tip A, construite din materiale performante, si pentru care se va plati o prima anuala obligatorie de asigurare de 20 euro. Pentru restul locuintelor, de tip B, prima obligatorie este de 10 euro/an.

Bulugea a explicat ca procentajul mic din primul an de dupa intrarea in vigoare a legii este efectul inexistentei unei baze adecvate de date privind persoanele ce trebuie sa plateasca asigurarea, in special date referitoare la asiguratii din mediul rural.

Bulugea a precizat ca despagubirile medii anuale, ce acopera cutremurele, alunecarile de teren si inudatiile, se ridica la 100 milioane euro, la un grad de acoperire a asigurarilor obligatorii de 85% din totalul asiguratilor.

De asemenea, oficialul a mai spus ca actuala lege nu contine prevederi referitoare la cladirile cu un grad ridicat de pericol, in cadrul producerii de seisme, dar se doreste ca aceasta categorie sa fie exclusa din lege.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.