Proprietarii care s-au mutat in apartamente construite in complexuri rezidentiale noi livrate din a doua jumatate a anului trecut au platit intretineri lunare mai mari decat cei care locuiesc in apartamente din imobile vechi, conform unei analize pe 8 luni realizate de www.servicecasa.ro.
Conform aceleiasi analize, costurile medii ale intretinerii lunare pentru apartamentele din ansamblurile rezidentiale noi se situeaza intre maxime de 3.9 eur / mp pentru un apartament cu 3 camere in timpul iernii si minime de 1.9 eur / mp pentru un apartament cu 2 camere in timpul verii.

Astfel, cele mai mari diferente procentuale intre costurile intretinerii / mp pentru un apartament nou fata de unul vechi se inregistreaza la apartamentele cu 3 si 4 camere pentru intretinerile aferente lunilor de iarna (116% si respectiv 75%), dar si pentru intretinerile aferente lunilor de vara (100% si respectiv 9%).

Explicatia costurilor crescute este aceea ca proprietarii de apartamente noi platesc, in plus fata de proprietarii de apartamente vechi, servicii cu valoare adaugata cum sunt costuri de administrare a proprietatii, de ingrijire a gradinilor, curatenie, paza, sala de gimnastica sau piscina, servicii care nu se regasesc pe listele de intretinere ale apartamentelor vechi.


Sursa: www.servicecasa.ro

In acest context, bugetul alocat platii intretinerii lunare pentru un apartament nou trebuie calculat inca din momentul achizitiei sale, mai ales daca aceasta se face printr-un credit bancar, cheltuielile de intretinere ale apartamentului putand fi astfel aproximate pentru a estima bugetul general complet al unei familii care se muta in casa noua.

Analiza a inclus costurile medii de intretinere ale apartamentelor din Bucuresti si a cuprins cifre afisate de intretinere a peste 100 de asociatii de proprietari care cuprind peste 2.300 de apartamente din complexuri rezidentiale noi si blocuri vechi. Se estimeaza ca in 2007-2008 au fost livrate peste 10.000 locuinte noi in Bucuresti, iar anul acesta se asteapta ca peste 2.000 locuinte noi sa fie predate proprietarilor in capitala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.