Cele mai scumpe oferte prezentate la TIMON se ridica la 250-300.000 de euro, un sfert fata de nivelul atins in anii trecuti. Cea mai ieftina oferta are acum un pret la jumatate fata de anul trecut. Piesa de rezistenta a Targului Imobiliar National care se deschide astazi este o garsoniera noua in Bucuresti, la numai 34.000 de euro.

La inceputul anului trecut‚ o oferta similara era, pentru dezvoltatori si cumparatori deopotriva, aproape de neconceput. Intre timp, insa, lucrurile s-au schimbat radical.

Cea mai ieftina locuinta scoasa la vanzare in cadrul editiei de primavara a Targului Imobiliar National (TIMON) este o garsoniera de 32 de metri patrati, al carei pret se ridica la 34.000 de euro cu TVA inclus. Aceasta este situata in arealul unui ansamblu rezidential de mici dimensiuni - Red House, primul dezvoltat de Apulum 94, cu o investitie de 450.000 de euro, ce va fi gata in martie 2010.

Din cele 14 unitati locative ale complexului (8 garsoniere si 6 apartamente cu doua camere), trei au fost deja vandute. Aceasta, in ciuda faptului ca proiectul este lansat pe piata oficial abia astazi, odata cu deschiderea targului.

Accentul deosebit pus asupra acestui proiect imobiliar nu face decat sa semnaleze trecerea spre o noua etapa a rezidentialului romanesc. “Sunt semnale ca dezvoltatorii si companiile imobiliare fac eforturi pentru a raspunde nevoilor clientilor”, spune Vlad Vlasceanu, presedintele TIMON. Pe timp de criza, cel mai sensibil punct al potentialului client nu este greu de intuit. “Nevoia locativa trebuie rezolvata, iar pretul final este cel care dicteaza decizia de achizitie”, spune Ioan Sorin Rosu, director general Apulum 94.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.