Apartamentele noi in Capitala, situate in ansambluri rezidentiale, au scazut la pret cu pana la 25%, din iunie anul trecut pana in prezent.

Preturile apartamentelor noi au scazut mult la pret, dar clientii nu se hotarasc sa incheie tranzactii, prefera sa astepte, in speranta ca preturile se vor deprecia si mai mult. „Pe segmentul locuintelor noi, incepand cu luna iunie, preturile au scazut cu 15-25%, pe fondul lipsei instrumentelor financiar-bancare“, arata o analiza a companiei imobiliare EuroMetropola.

Pretul locuintelor noi care se adreseaza clasei medii s-a situat in 2008 in jurul valorii de 1.400, chiar si 2.000 de euro metrul patrat. Un simplu calcul arata ca apartamentele, pentru segmentul de mijloc al populatiei, au acum preturi la metrul patrat intre 1.000 si 1.500 de euro.

Cele mai vizibile ieftiniri sunt cele ale locuintelor noi, situate central, intrucat acestea au preturi mai mari. Astfel, in momentul de fata, in zonele Capitalei recunoscute ca fiind de lux, precum Piata Romana, Aviatorilor, Primaverii sau Kiseleff, apartamentele au preturi cuprinse intre 2.000 si 4.500 de euro metrul patrat construit.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.