Cele mai multe legi ale constructiilor au fost incalcate, anul trecut, acolo unde s-a construit cel mai mult, respectiv in Bucuresti, Timisoara si Cluj.

Inspectorii au dat numeroase amenzi celor care au construit fara autorizatii
In anul 2008, Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) a efectuat prin unitatile administrativ-teritoriale 129.444 de activitati de control la nu mai putin de 32.744 de obiective din toata tara. Dintre acestea, 121.434 au fost efectuate in domeniul calitatii constructiilor si 8.010 in domeniul respectarii disciplinei in urbanism. Nereguli au fost constatate si pe un segment, si pe celalalt. Astfel, impotriva beneficiarilor sau a firmelor constructoare au fost dispuse 43.564 de masuri.

Pentru incalcari grave ale Legii constructiilor au fost aplicate 2.280 de sanctionari contraventionale in valoare de 3.557.510 de lei. Abaterile de la lege in constructiile civile cel mai des intalnite, in domeniul calitatii, au fost executarea de lucrari in regie proprie cu forta de munca necalificata, nerespectarea documentatiei de executie, lipsa cartilor tehnice ale cladirilor la terminarea lucrarilor, precum si nerespectarea conditiilor specifice privind aprovizionarea, manipularea si depozitarea materialelor.

In domeniul disciplinei in urbanism, cei controlati au fost sanctionati, printre altele, si pentru lipsa dreptului real asupra imobilului, care sa confere dreptul de a solicita autorizatia de construire, pentru documentatii incomplete sau elaborate in neconcordanta cu prevederile certificatului de urbanism ori pentru executarea lucrarilor fara autorizatie de construire.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.