Se ia una bucata teren liber, cam la 300 de metri patrati, si se construieste cu rude, cunoscuti, una bucata casa de 200 de metri patrati, cu parter construit traditional si etaj din lemn.

Pe timp de criza, in conditiile in care bancile nu mai acorda credite oricui si oricum, ca pana anul trecut, solutia celor care nu au casa si dispun de ceva bani ar fi sa cumpere teren si sa isi construiasca singuri, mai ales ca materialele s-au mai ieftinit, ca si terenurile. Potrivit lui Ciprian Ana, administratorul firmei Policons Group SRL, constructia unei case normale, ridicata traditional, cu caramida si beton, costa in prezent aproximativ 450 de euro metrul patrat, cu tot cu manopera, cu finisaje medii, nici prea scumpe, dar nici cele mai ieftine.

„Daca imobilul este construit in regie proprie, fara o firma specializata, se mai pot scuti cam 30% din pret.
Daca se renunta la caramida si beton si se foloseste lemnul pentru constructia etajului, metrul patrat construit va costa cu 20% mai putin”, a precizat Ciprian Ana. Renuntarea la constructia etajului din caramida si apelarea la solutia din lemn inseamna un pret mai mic cu 20%, respectiv de 360 de euro metrul patrat construit. Daca mai reducem si manopera rezulta o casa construita cu 250 de euro metrul patrat.

„Constructia casei-hibrid, cu parter din caramida si beton, si etaj din lemn, are si avantaje, si dezavantaje”, a spus Ciprian Ana. Avantajul este acela ca aceasta constructie se va ridica mai repede, iar principalele dezavantaje sunt acelea ca lemnul este mai putin durabil decat caramida, iar intretinerea unei constructii din lemn e mai dificila.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.