Daca anul trecut, pretul mediu pentru un apartament din Bucuresti era in februarie de 1.776 euro/mp, aceeasi luna din 2009 consemneaza o scadere de 16% pana la 1.489 euro/mp, potrivit analizei lunare realizate de compania de consultanta imobiliara Colliers International.

Fata de ianuarie 2009, indecele global BREI (Bucharest Real Estate Index) a scazut cu 1% , insa la nivelul componentelor sale, a inregistrat un declin de 2% pentru BREI-V, indicele apartamentelor vechi (1.334 euro/mp) si o stagnare pentru BREI-N, indicele apartamentelor noi (1.778 euro/mp). Valorile exprimate includ TVA.

“Doua dintre cele sase sectoare au inregistrat cresteri ale preturilor cerute in luna februarie. Astfel, in sectorul 6 s-a resimtit o crestere de 3%, iar in sectorul 5, o crestere de 8%. La polul opus s-au aflat sectoarele 1, 2 si 4, unde preturile cerute de vanzatori au scazut fata de luna ianuarie cu valori cuprinse intre 6-7%”, se arata in analiza Colliers.

Sectorul 3 a fost singurul sector in care preturile nu s-au modificat in luna februarie, mentinandu-se la valoarea de 1.311 euro/mp. Cele mai mari preturi au ramas in sectorul 1, desi au scazut cu 7% in luna februarie, pana la 1.855 euro/mp. Sectorul 6 inregistreaza cele mai mici preturi, 1.145 euro/mp, insa in crestere cu 3% fata de luna ianuarie 2009.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.