Preturile locuintelor din Bulgaria au scazut cu 4,1% in ultimul trimestru din 2008, ajungand la 695 euro/mp, potrivit datelor oferite de Institutul National de Statistica al Bulgariei si citate de publicatia Global Property Guide.

Desi la sfarsitul anului 2008, pretul mediu al unui apartament era cu 11,7% mai mare fata de finalul anului 2007, rata crescuta a inflatie a redus aceste castiguri la o valoare reala de 2,3%.

In zona de sud a Sofiei, preturile au scazut cu pana la 9% in a doua jumatate a anului, potrivit companiei de consultanta imobiliara Colliers International Bulgaria. Cu toate acestea, pretul mediu al apartamentelor din Sofia a ramas peste 1.000 euro/mp.

Si cartierele mai scumpe ale Sofiei au inregistrat scaderi de preturi, cea mai mare fiind raportata in cartierul Lozenetz, unde preturile au scazut in a doua jumatate a anului cu 8%, comparativ cu prima parte a lui 2008. Singura zona unde preturile au crescut cu pana la 5% a fost cartierul Iztok, intrucat oferta este redusa, fiind alcatuita, in general, din apartamente foarte scumpe.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.