Dupa ce numarul de apartamente destinate inchirierii a crescut cu 70%, chiriile au inceput sa scada, pentru garsoniere fiind mai mici cu pana la 50 de euro fata de toamna anului trecut, arata o analiza a AnunturiParticulari.ro.

"In ultima perioada, chiriile au crescut permanent, an de an majorandu-se cu 10-20 de procente. Conform AnunturiParticulari.ro, varful preturilor s-a inregistrat in luna octombrie cand chiria medie solicitata pentru o garsoniera era de 400 euro, iar pentru doua camere se cereau in medie 600 euro", sustin cei de la AnunturiParticulari.ro.

In 2009, foarte multe apartamente destinate initial vanzarii, au aparut pe piata la inchiriere, numarul de oferte fiind in crestere. In ianuarie 2007 numarul total de apartamente scoase pe piata pentru inchiriat a fost de aproximativ 1.500 de unitati, in timp ce in februarie 2009 s-a ajuns la aproape 2.500.

"Cresterea cu aproape 70% a ofertelor de pe piata, concomitent cu scaderea cererii datorata crizei economice, nu poate sa duca decat la o singura concluzie: chiriile vor scadea serios", se arata in aceeasi analiza.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.