Fondurile de investitii cu un orizont lung de investitii nu si-au pierdut interesul fata de Romania, insa trebuie sa se multumeasca cu preturi diminuate proportional conditiilor de criza. Pentru deblocarea pietei, statul ar trebui sa intervina indirect prin politici coerente de dezvoltare economica si crestere a lichiditatii pietei imobiliare, spune Andrei Diaconescu, partener la Capital Partners. In urmatoarea perioada nu vom mai asista la lansari de proiecte imobiliare de proportii cu un orizont de finalizare mai mic de trei-cinci ani.
In conditiile in care fondurile de investitii active, in ultimii doi ani, pe piata din Romania, si-au exprimat intentia de a-si diminua volumul achizitiilor imobiliare sau chiar de a se reorienta spre dezvoltare, cine va lua locul acestora si cat de efervescent va mai fi segmentul tranzactiilor imobiliare in perioada urmatoare?

Traditional, in pietele dezvoltate, activele care genereaza un venit fix din inchiriere sunt achizitionate aproape exclusiv de fonduri cu un Orizont lung de investitii, iar acestea nu au disparut, continuand sa aiba interes chiar si pentru Romania, dar la preturi diminuate, cel putin, proportional cu conditiile de criza ce afecteaza piata imobiliara si financiara pe plan international.


Despre autor:

Business Standard

Sursa: Business Standard


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.