Dezvoltatorul israelian Carmel Investments Group (CIG) a anuntat investitii de 400 milioane de euro in patru proiecte rezidentiale din Romania si nu intentioneaza sa isi modifice planurile, deoarce considera ca perioada de criza va trece, iar realitatea este una singura: cererea de locuinte depaseste cu mult oferta.


CIG a venit in Romania in urma cu trei ani, gasind o piata "puternica, dar instabila si cu foarte multi investitori". Acum, aceasta piata trece prin momente grele, lucru pe care dezvoltatorii de rezidential il simt cel mai mult. "Evident, piata locala imobiliara este acum in stagnare, fiind mai mult o chestiune de psihologie care vine din afara Romaniei. Criza internationala afecteaza toti jucatorii si intreaga piata este dominata de un sentiment de asteptare", a declarat Jacques Beer (foto), CEO si presedinte al companiei CIG.


"Ca orice investitor, cand am intrat pe piata din Romania, am luat o marja de eroare. Nu poti intra pe o piata cu gandul de a ramane pe termen lung si, in acelasi timp, sa nu concepi ca lucrurile ar putea merge prost, nu este realist: este o afacere, esti obligat sa iei in calcul atat variantele bune, cat si pe cele mai putin bune",explica Beer.

Al doilea proiect pe care CIG il va incepe pe piata din Romania este Hill Top, un ansamblu rezidential cu 1.500 de locuinte, amplasat in cartierul Buna Ziua din Cluj, in prezent fiind in stadiul de finalizare a planului.



Ultimul teren a fost cumparat in vara anului 2007, pentru proiectul din Cluj, iar Beer spune ca preturile terenurilor sunt in prezent rezonabile, desi pe partea de infrastructura raman multe de facut. "Nici alte achizitii de terenuri nu sunt excluse, insa preferam sa ne concentram pe proiectele anuntate sau aflate deja in dezvoltare, pentru ca avem un numar considerabil de apartamente. Vom ramane pe segmentul rezidential, pentru ca aici este cea mai mare cerere, insa uitandu-ne la situatia economica credem ca si segmentul de birouri poate fi exploatat, mai ales pe piata din Cluj", a mai declarat Jacques Beer.



"Ca si cumparator final, cumperi cand iti permiti. Locuinta este o necesitate, nu este un accesoriu de care te poti lipsi, o cumperi atunci cand ai cu ce si nu iti permiti sa faci speculatii. Daca azi poti sa cumperi, atunci cumperi pentru ca nu stii ce va fi maine. Ca speculant, este un alt rationament si sunt cu totul alte calcule", a incheiat Jacques Beer.

Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.