Samsung Electronics se va distanta in acest an de Apple pe piata smartphone-urilor datorita gamei mai diversificate de produse, cota de piata a companiei sud-coreene urmand sa ajunga la 33%.

Estimarile au fost facute de compania de cercetare de piata Strategy Analytics, scrie MEDIAFAX.

Vanzarile de smartphone-uri la nivel mondial vor creste cu 27% in acest an, la 875 milioane unitati, dupa o crestere puternica de 41% in 2012. Incetinirea este determinata de saturarea unor piete cheie precum economiile dezvoltate din America de Nord, Europa de Vest si Asia.

Samsung Electronics ar trebui sa livreze 290 milioane de smartphone-uri in acest an, in urcare cu 35% de la nivelul de 215 milioane unitati estimat pentru 2012, potrivit Strategy Analytics.

Vanzarile Apple ar urma sa creasca totodata cu 33%, la 180 milioane de smartphone-uri. Astfel, cota de piata a Samsung va urca de la 31% la 33%, in timp ce Apple va ocupa 21% din piata, fata de 20% anul trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.