Kaspersky Lab, cel mai mare producator privat de solutii de securitate, anunta stabilirea unui parteneriat cu Facebook, cu scopul de creste nivelul de siguranta in ceea ce priveste utilizarea retelelor sociale atat in mediul online, cat si offline.

Kaspersky Lab furnizeaza acum echipei Facebook informatii de ultima ora cu privire la cele mai recente programe malware din lume, pentru a proteja utilizatorii Facebook impotriva accesarii paginilor web periculoase, potrivit unui comunicat de presa.

Este mult mai probabil ca o persoana sa acceseze link-urile trimise de prieteni, increderea fiind un instrument util pentru infractorii cibernetici. URL-urile daunatoare pot fi trimise automat catre contactele unei victime, fara ca aceasta sa isi dea seama, fapt ce face aceste link-uri sa para legitime. Insa acum, in momentul in care utilizatorii Facebook impartasesc sau acceseaza un link trimis de prieteni, URL-ul va fi analizat instant si comparat cu baza de date cu pagini web daunatoare a Kaspersky Lab. Daca link-ul se potriveste cu lista de URL-uri cunoscute ca fiind daunatoare a Facebook – care sunt furnizate echipei Facebook de catre specialistii Kaspersky Lab si de alte companii de securitate –, utilizatorul va fi notificat imediat si va fi impedicat sa acceseze respectiva pagina web. Astfel, nu numai ca informatiile personale si computerul utilizatorului sunt protejate, ci este oprita si raspandirea link-urilor daunatoare.

In cadrul Kaspersky Lab, peste 800 de experti anti-malware lucreaza non-stop pe intreg mapamondul pentru a combate infractiunile cibernetice, analizand peste 125.000 de amenintari zilnic.

Expertii Kaspersky Lab pot analiza informatiile pentru a oferi protectie in timp real pentru cei 300 de milioane de utilizatori protejati de produsele si tehnologiile Kaspersky Lab in intreaga lume.

Kaspersky Lab ofera utilizatorilor Facebook un abonament gratuit pentru produsele de securitate pentru utilizatori individuali, valabil sase luni. Aceasta oferta permite utilizatorilor sa descarce programele Kaspersky PURE Total Security si Kaspersky Security for Mac, asigurandu-le protectia optima pentru computere. Kaspersky PURE reprezinta suita de programe pentru utilizatori individuali emblematica a companiei, ce contine functiile de baza – inclusiv managementul parolelor, criptarea informatiilor si functia de backup a fisierelor – totul pentru a proteja informatiile digitale ale acestora.

Citeste si:
Dana Roba, acuzații dure la adresa lui Daniel Balaciu. A suferit...
Dana Roba, acuzații dure la...

Kaspersky Security for Mac protejeaza utilizatorii de Mac de numarul tot mai mare de amenintari care ataca sistemele OS X si previne transferul programelor malware pentru Windows la computerele prietenilor sau ale familiei prin intermediul stick-urilor USB si odata cu trimiterea fisierelor contaminate. Aceste oferte pot fi accesate prin intermediul “AV Marketplace”, disponibil pe pagina Facebook Security.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.