Noul iPad mini se va lansa la sfarsitul lui octombrie sau inceputul lui noiembrie cel tarziu, conform surselor citate de The Guardian.

Aceleasi surse au confirmat ca noua tableta cu un ecran de 7 inchi va beneficia doar de Wi-Fi, in lipsa unor legaturi 3G sau 4G. Noul iPad mini va intra in competitie directa cu tableta Google Nexus si cu Kindle Fire.

Un factor cheie in aceasta competitie (dincolo de posibilitatile tehnice) va fi pretul.

[FOTO] Primele poze cu iPad mini?

Tabletele concurentilor Apple se vand cu 200 de dolari, ceea ce inseamna ca un iPad mini nu va putea sa fie mai scump de 250 de dolari pentru ca a avea sanse de a invinge competitia pe piata tabletelor cu ecran de 7 inchi.

Analistii estimeaza ca Apple va putea vinde 10 milioane de iPad mini pana la finalul anului 2012, daca acesta va fi lansat, conform asteptarilor, pe 2 noiembrie. Unele zvonuri au indicat ca amenintarea noii tablete ar putea motiva Google sa lanseze o versiune mai ieftina a tabletei Nexus, de doar 99 de dolari, relateaza businessinsider.com.

Sa nu uitam ca se apropie sezonul sarbatorilor de iarna, de care Google si Apple vor sa profite din plin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.