Apple lanseaza miercuri seara noul iPhone 5, pe care analistii din industrie il vad deja incarcat de recorduri financiare.

Fiecare noua versiune iPhone s-a vandut mai bine decat varianta precedenta iar dispozitivul legendar a fost cel mai bine vandut telefon mobil de la lansarea sa din 2007, scrie romanialibera.ro.

Comparatie VIDEO intre iPhone 5 si predecesorul sau

Acest lucru ridica intrebarea fireasca: Pentru cat timp isi va pastra Apple suprematia?

Haosul din prezent de pe piata smartphone-urilor face si mai dificil pentru rivalii Apple sa apuce de coroana. In timp ce Apple pluteste lin, aproape toti asa zisii competitori sunt ori in mijlocul unei tranzitii majore - Nokia, Motorola si Research In Motion (RIMM) sau impotmoliti in procese, precum Samsung.

Chiar si prin pret, Apple se detaseaza de competitori. Iphone este disponibil printr-un numar tot mai mare de distribuitori low-cost, iar modelele mai vechi vor fi ieftinite substantial odata cu lansarea iPhone 5. iPhone 4, inca foarte popular, ar putea fi oferit gratuit odata cu innoirea abonamentului (telefoanele din generatiile si mai vechi deja sunt oferite gratuit la semnarea unui nou contract cu unele companii de telecomunicatii).

"Apple are toate conditiile sa continue", este de parere Ramon Llamas, analist IDC.

Revenind la lansarea iPhone 5, noul model va fi disponibil in magazinele din Europa de la inceputul lunii viitoare, iar cel mai ieftin model la abonament ar putea costa aproximativ 200 de euro, scrie evz.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.