Apple castiga unul dintre cele mai mari procese intentate in ultimii ani in Statele Unite.

In urma hotararii justitiei americane, Samsung trebuie sa dea peste 1 miliard de dolari celor de la Apple pentru ca ar fi copiat elemente din produsele companiei americane.

Echipa de avocati a companiei sud-coreene va face recurs.

Compania Samsung va trebui sa plateasca rivalilor de la Apple suma de 1,051 miliarde de dolari ca despagubiri pentru incalcarea unor brevete.

Instanta a ajuns la concluzia, dupa luni de analize si deliberari, ca gigantul sud-coreean se face vinovat de violarea mai multor patente. In esenta este vorba despre copierea unor elemente din produsele iPhone si iPad, a reclamat Apple.

Compania americana ar fi vrut despagubiri de 2,75 miliarde de dolari si interzicerea vanzarii produselor Samsung pe teritoriul Statelor Unite, scrie realitatea.net.

Samsung a anuntat deja ca va ataca „imediat” verdictul. „Este trist ca legea patentului poate fi manipulata astfel incat sa ii oferi unei companii monopol asupra unui dreptunghi cu colturi rotunjite. Verdictul de astazi nu este o victorie pentru Apple, ci o pierdere pentru consumatorii americani. El se va traduce in mai putine optiuni, mai putina inovare si preturi posibil mai mari”, a declarat compania sud-coreeana, relateaza Huffington Post.

Verdictul din confruntarea Apple-Samsung este asteptat sa aiba efecte majore pe toata piata smartphone-urilor. Se crede ca, dupa acest proces, companii producatoare de telefoane mobile pe sistemul Android vor decide sa asi schimbe software-ul, de frica sa nu ajunga si ele in sala de judecata, fata in fata cu „armata” de avocati ai gigantului Apple, conform gandul.info.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.