E oficial: Microsoft a cazut de acord sa achizitioneze Skype Technologies SA pentru suma de 8,5 miliarde de dolari in cash. Google si Facebook erau de asemenea, "pe urmele" Skype, insa Microsoft a incheiat tranzactia.

In urma tranzactiei, producatorul de software intra in posesia celui mai mare serviciu de telefonie pe Internet si implicit la cei 663 milioane de clienti, scrie TheInfow.com.

Zvonurile spuneau in trecut ca si companiile Google si Facebook erau "pe urmele" Skype, insa gigantul software Microsoft a reusit tranzactia, dupa lungi negocieri.

Achizitia ar putea ajuta pe Steve Ballmer, director executiv al Microsoft, sa atraga noi utilizatori de Internet si sa se apropie de Google pe segmentul de publicitate online.

Achizitia realizata de Microsoft este cea mai mare, depasind-o pe cea din 2007, cand compania platea 6 miliarde de dolari pentru AQuantive Inc.

“Miscarea aceasta ar putea propulsa Microsoft pe online”, comenteaza Paolo Pescatore, analist al CCS Insight, in Londra. “Pe segmentul serviciilor de voce online, Skype a impus standardele”, continua el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.