Rezultatele financiare ale Google pentru trimestrul al patrulea si intreg anul 2010 au depasit estimarile, iar compania a surprins pietele anuntand ca Larry Page va prelua functia de director general de la Eric Schmidt.

Schimbarea conducerii Google ar putea creste flexibilitatea celei mai mari companii de online din lume si i-ar putea consolida pozitia in raport cu rivalii care se bucura de o crestere fulminanta, precum Facebook, transmite Reuters.

Desi Google domina de zece ani cautarile pe internet, compania nu a reusit pana acum sa devina o forta pe piata socializarii online, unde pierde trafic in favoarea unor nume noi, precum Facebook si Twitter, care au inceput sa atraga angajati de valoare si venituri din publicitate, transmite MEDIAFAX.

Schmidt, care ii va face loc lui Page pe 4 aprilie, a declarat intr-un interviu pentru Reuters ca miscarea nu este o reactie la competitori, ci o incercare de a accelera procesul decizional la varful companiei. [Razboiul motoarelor de cautare: Google conduce detasat]

Veniturile Google au crescut cu 24% anul trecut, la 29,32 miliarde de dolari, iar profitul net a urcat cu 30%, la 8,5 miliarde de dolari. In trimestrul al patrulea, incasarile companiei s-au majorat cu 26,5%, la 8,44 miliarde de dolari, iar profitul net a avansat cu 29%, la 2,54 miliarde de dolari.

Google a inceput o campanie ampla de recrutare de angajati si achizitionare de companii, cautand sa-si mentina dominatia pe internet dupa ce Facebook a fost declarat cel mai vizitat site din lume.

Directorul financiar al companiei, Patrick Pichette, a declarat ca majorarea salariala de 10% acordata la sfarsitul anului trecut tuturor angajatilor a fost o masura menita exclusiv sa franeze fluxul de "talent" catre companii precum Facebook si Twitter.

Citeste si: Google iti traduce convorbirile telefonice in timp real


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.