Evolio a lansat Evobook, primul sau produs din categoria cititoarelor de carti electronice si, de asemenea, primul eReader romanesc cu tehnologie e-ink.
Produsul va fi disponibil in magazine incepand cu data de 1 decembire 2010, la un pret recomandat de 150 euro. Pachetul va include un numar mare de titluri din literatura romana si internationala precum si best-seller-uri ale autorilor romani contemporani, scrie AGERPRES.

Tehnologia e-ink pe care se bazeaza dispozitivul inlatura toate neajunsurile dispozitivelor electronice legate de impactul negativ asupra ochilor.

Potrivit news.softpedia.com, display-ul de 6 inch (600x800 pixels, 16 nuante de gri) nu foloseste iluminare de tip back light astfel incat fasciculele de lumina nu mai solicita retina si cristalinul non-stop. Experienta cititului pe Evobook este identica lecturarii unei carti sau a unui ziar tiparit la lumina naturala sau artificiala.

Dispozitivul (18 cm inaltime, 13 cm latime) este ideal ca minibilioteca personala intrucat este compact, cantareste 228 g si are o grosime de numai 9 mm, insa poate stoca in memoria interna de 2GB pana la 4000 de carti. Memoria este extensibila la 10 GB prin folosirea unui SD card.

Cu o singura incarcare se poate folosi EVOBOOK pentru a citi pana la 10.000 de pagini, timp de circa 15 zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.