O "cursa a inarmarii" pe internet, care vizeaza ca tarile implicate sa depuna eforturi pentru a controla retelele informatice in cazul unui conflict, este o amenintare reala, a avertizat marti compania americana McAfee, specializata in securitatea IT.
Potrivit raportului anual al McAfee in acest dosar, China, Franta, Israelul, Rusia si Statele Unite au pus la punct "arme cibernetice", destinate atacarii retelelor informatice ale inamicilor lor.

"In prezent, armele nu sunt nucleare, ci virtuale, toata lumea trebuie sa se adapteze acestor amenintari", a avertizat compania, cu sediul la Santa Clara (California).

"Anul trecut, cresterea numarului atacurilor informatice din motive politice a provocat ingrijorare", avertizeaza McAfee, subliniind ca primtre tinte s-au numarat Casa Alba, Departamentul Apararii, cel al Securitatii Interne, dar si FBI.

Si infrastructurile, precum retelele de distributie a apei, a curentului electric, telecomunicatiile si fluxurile financiare, pot fi considerate potentiale victime intr-un razboi informatic. "In majoritatea tarilor dezvoltate, infrastructurile esentiale sunt conectate la internet si nu sunt protejate suficient", avertizeaza McAfee in raport.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.