ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), organizatia care gestioneaza Internetul si numele domeniilor web, a anuntat ca a aprobat scrierea numelor si in alte limbi decat engleza, scrie Bloomberg.
La scurt timp dupa ce grupul a anuntat ca adresele de internet se vor putea scrie si in alte caractere decat cele latine, iata ca acest lucru va deveni realitate incepand din 16 noiembrie. Astfel, grupul va aplica scrierea numelor de domenii internationalizate sau a adreselor web bazate in limbile native ale utilizatorului, a anuntat organizatia intr-un comunicat de presa, potrivit Wall-Street.

"Acesta este primul pas, insa este unul extrem de mare si o mutare istorica spre internationalizarea domeniului web", a declarat directorul executiv al ICANN, Rod Beckstrom. "Vom face Internetul mult mai accesibil pentru milioane de oameni din regiuni ca Asia, Orientul Mijlociu si Rusia", a adaugat acesta.

Schimbarile vor fi aplicate sistemului de gestionare a Internetului (DNS). Acesta functioneaza ca o agenda telefonica, transformand numele domeniilor usor de inteles in serii de numere usor de citit de computere, cunoscute sub numele de adrese IP. Acest metoda va permite sistemului sa recunoasca si sa traduca caracterele non-latine.

Mai multe detalii gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.