Adresele si numele de domenii web vor putea fi scrise si in caractere non-latine, conform unei decizii care urmeaza sa fie aprobata in aceasta saptamana de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), organismul central care se ocupa de reglementarea spatiului virtual.
Hotararea este considerata una din cele mai importante schimbari tehnice din istoria de 40 de ani a internet-ului. Jumatate din cei 1,6 miliarde de utilizatori sunt din tari care folosesc caractere diferite de cele latine, potrivit Bank News. In acest fel, se vor putea utiliza adrese web compuse exclusiv din caractere arabe, chinezesti, japoneze, grecesti, hinduse sau chirilice. Pana in prezent, serverele care gazduiau adresele website-urilor, puteau opera doar cu caractere latine.

Reprezentantii ICANN spun ca primele adrese de acest fel ar putea aparea la jumatatea lui 2010, deoarece schimbarile tehnice sunt extrem de complicate. Avantajul principal tine de faptul ca internetul va fi accesibil pentru mai multi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.