Business 1 Iulie 2009 14:11
In ciuda eforturilor constante ale specialistilor in securitate de a le identifica si dezmembra, botnet-urile raman unealta de marketing preferata de spammeri.
Raportul Symantec pe luna iunie mentioneaza ca nivelul global al spam-ului se mentine stabil, 90.4% din totalul mesajelor transmise in aceasta luna fiind nesolicitate, la fel ca si luna trecuta, chiar daca doua botnet-uri importante au fost desfiintate recent, McColo si Pricewert.

Numarul siteurilor blocate zilnic pentru ca includ malware a crescut, in schimb, cu 67% fata de luna trecuta, iar Cutwail, cea mai mare retea botnet, si-a dublat marimea in ultimele trei luni. Dupa ce a fost afectata in noiembrie 2008 de inchiderea McColo, moment in care era responsabila de 25% din totalul spamului traficat mondial, reteaua Cutwail a suferit o crestere brusca, avand in acest moment la dispozitie peste doua milioane de computere care trimit un impresionant numar de 74 de miliarde de mesaje nesolicitate in fiecare zi. Cele mai afectate tari sunt Brazilia, Coreea de Sud si S.U.A., zone in care circula 45% din totalul spam-ului.

Producatorii de spam sunt in continuare inventivi, fiind atenti la subiectele fierbinti ale zilei, cum ar fi gripa porcina si readucand in atentie transmiterea mesajelor nesolicitate prin intermediul imaginilor HTML si a reclamelor la servicii medicale. Pericolul de a primi virusi prin intermediul mesageriei instantanee este redus, doar 0,25% din mesaje continand linkuri dubioase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.