Norii de servere si aplicatiile rulate la distanta fac parte din infrastructura care va intretine mediul virtual in anii ce urmeaza, iar OnLive isi propune sa impuna aceasta tendinta si in lumea jocurilor video.

OnLive va permite gamerilor sa se joace pe orice televizor sau computer, chiar daca specificatiile tehnice ale acestora ar putea fi considerate “depasite”. Ruland pe o platforma bazata pe un nor de servere, jocurile nu trebuie instalate in prealabil.

Dispozitivul care face posibil accesul aproape instantaneu la titluri publicate de producatori ca Electronic Arts, Ubisoft, Take Two sau THQ este ceva mai mare decat un iPhone si are un controller wireless asemanator cu cel folosit de Sony pentru PlayStation.

Secretul tehnologiei OnLive sta in compresia video care face ca jocul sa se miste la fel de repede “ca si cum ar fi rulat local”, sustine Steve Perlman, CEO-ul companiei, citat de Reuters.

Anuntat pe 24 martie in cadrul evenimentului Game Developers Conference, desfasurat in San Francisco, OnLive va include in oferta, in viitor, si jocuri mai vechi.

Dupa cum noteaza USA Today, printre cele 16 titluri compatibile in acest moment se numara clasicul “Price of Persia” (Ubisoft), “Mirror’s Edge” (Electronic Arts) si LEGO Batman, asteptatul joc al celor de la Warner, companie care se numara si printre investitori.

Fondatorul OnLive, Steve Perlman, e extrem de increzator in proiectul in care a investit idei si resurse in ultimii 7 ani. Antreprenorul din Silicon Valley este cunoscut mai ales pentru WebTV, tehnologie care permitea, la mijlocul anilor 90, oricarui televizor sa se conecteze la internet. Astfel, functii de baza, ca browsing si email, erau accesibile si fara computer. Cumparat de Microsoft in 1997, serviciul a evoluat in MSN TV, aminteste Reuters.

OnLive va fi disponibil incepand cu iarna lui 2009, detalii concrete despre cat vor costa abonamentele, cum vor fi gandite pachetele de servicii si cum arata lista completa de titluri jucabile nefiind inca publice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.