Ministerul Finantelor analizeaza oportunitatea introducerii unui plafon pentru unele plati in numerar intre persoanele fizice si reduce plafoanele zilnice pentru firme.

Firmele vor putea face plati in numerar catre companii sau persoane cel mult 5.000 de lei pe zi, de doua ori mai putin decat in prezent, iar plata catre un singur client va fi limitata la 1.000 de lei pe zi, de cinci ori sub pragul actual, au declarat sursele pentru MEDIAFAX.

Platile efectuate de catre firme catre magazinele de tipul Cash&Carry vor fi de asemenea limitate, insa plafonul scade de la 10.000 lei la 5.000 de lei, inclusiv pentru platile fragmentate.

In prezent, o firma poate face intr-o zi plati in numerar catre o alta firma sau o persoana fizica de cel mult 5.000 de lei, iar valoarea cumulata a operatiunilor cu numerar nu poate depasi 10.000 de lei pe zi.

Aceste prevederi nu se refera la plata salariilor si a altor drepturi de personal.

Reducerea plafoanelor pentru platile zilnice in numerar ar putea preintampina cazurile in care companiile mari ar forta furnizorii sa factureze cu plata in numerar, pentru ca exigibilitatea TVA sa devina automata si la rambursare pentru firma platitoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.