Business19 Iunie 2012

Lectura de un minut

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca este "extrem de convins" ca actuala criza economica din Europa nu va disparea in urmatoarele 12 luni si ca dificultatile vor continua pe "termen mediu si lung".

"Suntem extrem de convinsi ca aceasta criza nu va disparea in urmatoarele 12 luni, este o perioada de dificultati pe termen mediu si lung", a afirmat presedintele Basescu, la inceputul intrevederii de la Palatul Cotroceni cu Philippe Le Houérou, vicepresedinte al Bancii Mondiale pentru Europa si Asia Centrala.

De asemenea, Basescu a aratat ca Romania este una dintre tarile care nu sustin in prezent ideea abandonarii masurilor de austeritate pentru a relansa economia si a asigura cresterea.

"Este cea mai mare greseala care poate fi facuta in prezent. In termeni reali, trebuie sa pastram stabilitatea macroeconomica, iar bazat pe aceasta sa generam crestere economica, si nu viceversa. (...) Aceasta poveste cu stoparea austeritatii, stoparea concentrarii pe stabilitatea macroeconomica, haideti sa facem crestere economica, sa punem banii in piata poate fi cea mai mare greseala, care va face Europa sa explodeze in urmatorii ani. Trebuie sa avem grija de ambele, atat stabilitate, cat si crestere. Cheia este stabilitatea macroeconomica. Iar noi am avut experienta din 2007-2008 cand am crescut neglijand stabilitatea macroeconomica", a spus presedintele, citat de MEDIAFAX.

Banca Mondiala: Guvernul trebuie sa rezolve provocarile legate de administratia publica

Citeste si:
Basescu, reclamat la CNDC pentru declaratii anti-maghiare
Basescu, reclamat la CNDC...

La randul sau, oficialul Bancii Mondiale a aratat ca actuala criza economica din Europa determina dificultati in intreaga regiune, insa eforturile Romaniei de stabilizare macroeconomica au fost recunoscute, iar reformele trebuie continuate pentru a asigura "stabilitatea pe termen lung".

"Stabilitatea macroeconomica, asigurarea competitivitatii si valorificarea oportunitatilor de investitii sunt cei trei piloni pe care Romania trebuie sa isi bazeze cresterea economica", a spus Philippe Le Houérou.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.