Datoriile reprezinta une dintre cele mai importante surse de stres ale romanilor.

Plata utilitatilor, creditele bancare in general si ratele la credite ipotecare sunt principalele motive pentru care romanii ajung sa se simta coplesiti de datorii, potrivit unui studiu efectuat la cererea companiei de recuperare de creante Kruk International.

15% dintre romani au spus ca au contractat un credit nou pentru a-l rambursa pe cel vechi, 25% au spus ca au acumulat datorii in anul 2011, iar 6% au recunoscut ca au purtat discutii cu o firma de colectare creante sau cu un departament specializat in acest sens, din cadrul unei companii.

In ceea ce priveste motivele datoriilor, 66% dintre romani afirma ca plata utilitatilor este principalul motiv din cauza caruia au acumulat datorii. Creditele la banca i-au facut pe 54% dintre romani sa se indatoreze, iar ratele ipotecare i-au afectat pe 45% dintre acestia, scrie DailyBusiness.ro.

Alte motive identificate sunt: leasingul pentru masina (31%), plata chiriei (27%) si imprumuturile luate de la cunoscuti (11%).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.