Directorul general al E.ON Romania, Frank Hajdinjak, a declarat ca trebuie gasita, impreuna cu autoritatile, o "solutie sociala acceptabila" in privinta pretului gazelor naturale, care sa ofere protectie si mediului de afaceri, si ca este necesara o crestere a preturilor in acest an.

"Vrem o solutie sociala acceptabila impreuna cu autoritatile in privinta pretului la gaze, dar una care sa protejeze si mediul de afaceri. In 2011 este necesara o crestere a pretului, nu neaparat pentru consumatorii vulnerabili, ci pentru cei industriali", a afirmat Hajdinjak, conform MEDIAFAX.


El a adaugat ca Romania are un pret redus la gazele naturale, iar companiile de distributie nu isi mai pot permite sa vanda sub costuri.


"Trebuie sa ne asteptam la o crestere treptata a pretului, o crestere care va fi de doua cifre. Sunt sigur ca si autoritatile aud acest mesaj", a adaugat Hajdinjak.

Tarifele la energia electrica si gaze vor creste in intervalul 2013-2015, pe baza unui calendar care va fi stabilit pana in septembrie 2011. Eliminarea preturilor reglementate la energia electrica si gaze a fost solicitata de Fondul Monetar International.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.