Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica seara, ca Romania nu va mai trage ultima transa de la FMI, de un miliard de euro, data fiind evolutia economica, precizand ca va fi trasa doar transa de la UE.

"Avand in vedere situatia macroeconomica, Romania nu va mai trage ultima transa de la Fond, nemaifiind necesara. Este vorba de circa un miliard de euro pe care nu-i mai tragem, rezerva Bancii Nationale fiind suficienta si stabilitatea sistemului bancar, de asemenea, suficienta, ceea ce inseamna ca Banca Nationala va putea continua sa-si mentina in rezerva sumele de la bancile comerciale", a declarat Traian Basescu.

"Deci din cele doua transe tragem doar transa de la Uniunea Europeana, necesara pentru acoperirea deficitului bugetului de stat"
, a mai spus seful statului, citat de Wall-Street.

O misiune FMI - CE se afla in Romania pentru a saptea evaluare a acordului stand-by, in care se analizeaza indeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestru din 2010. Misiunea se incheie marti, 8 februarie. Reprezentantii celor trei insitutii au discutat, sambata seara, cu presedintele Basescu, la Cotroceni.

Citeste mai multe despre problemele de implementare a banilor europeni pe Wall-Street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.