Presedintele Traian Basescu a declarat, la inceputul intalnirii cu reprezentantii FMI, CE si BM, ca partea romana are probleme legate de respectarea procedurilor la implementarea, la nivel local, a proiectelor finantate din bani europeni, mentioannd ca ar fi nevoie de asistenta de la UE.

El a spus ca, desi numarul proiectelor aprobate de CE este mare, implementarea este deficitara, informeaza Wall-Steet.

Presedintele a adaugat ca a cerut Departamentului Afacerilor Europene explicatii, fiind posibil ca problemele sa fie legate de proceduri. "Inca nu avem date clare", a spus Basescu.

Reprezentantii FMI, CE si BM au declarat ca partea romana trebuie sa ii sprijine pe beneficiari in absorbtia acestor fonduri.

Romania are in derulare un acord de finantare externa cu FMI, UE si alte institutii financiare internationale, in suma totala de aproximativ 20 de miliarde de euro.

O misiune FMI - CE a inceput a saptea evaluare a acordului stand-by, in care se va analiza indeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestru din 2010 si vor fi negociate conditiile privind un nou acord, de tip preventiv. Vizita se va incheia in data de 8 februarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.