Noua mari banci internationale prezente in Romania au promis ca vor continua sa faca afaceri in tara si ca vor injecta capital in subsidiarele lor, daca va fi necesar, potrivit unui comunicat al FMI, citat de Reuters.

Cele noua banci sunt Erste Bank, Raiffeisen International, Eurobank, National Bank of Greece, Unicredit, Societe Generale, Alpha Bank, Volksbank and Piraeus Bank.

"Admitem, de asemenea, ca subsidiarele noastre din Romania vor trebui sa se adapteze la actualele conditii economice dificile. O nevoie suplimentara de capital nu poate fi exclusa si va fi oferita, daca va fi necesar", arata un comunicat al celor noua institutii, emis de Fondul Monetar International (FMI).

Bancile au aratat ca sunt de acord cu concluziile Bancii Nationale a Romaniei, ale FMI si Comisiei Europene, care spun ca bancile din tara au o situatiei financiara buna si ca bancile-mama le-au oferit capital, finantari si alte forme de sprijin, potrivit NewsIn.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.